90% van de Nederlanders is gelukkig

Het CBS publiceert vandaag de zogenaamde ‘gelukscijfers’. Wat blijkt? 90% van de volwassenen is gelukkig met z’n eigen leven en bijna 60% is optimistisch over hoe het in Nederland gaat. Toch is er ook een groep die met weinig vertrouwen naar de toekomst van ons land kijkt.

90% van de Nederlanders is gelukkig

De pessimisten van ons land zijn vooral laag- en middelbaar opgeleide mannen tussen de 45 en 75 jaar met een Nederlandse achtergrond. Zij zien onze toekomst niet rooskleurig tegemoet. Waarom ze deze mening hebben wordt niet duidelijk in de onderzoeksgegevens van het CBS.

Jongeren van 18 – 25 jaar geven aan het meest optimistisch te zijn. Slechts een kwart is pessimistisch. Van de ouderen boven de 75 jaar vindt bijna 60% dat het met Nederland de goede kant op gaat. 

Vorige week publiceerden de Verenigde Naties ook al een onderzoek waaruit duidelijk wordt dat Nederland op plek 5 van de gelukkigste landen ter wereld staat.