Kun je het als christen maken om op Baudet te stemmen?

“Hij is een racist, daar zou je als christen niet op moeten willen stemmen.” De theoloog des vaderlands, Stefan Paas, windt er geen doekjes om in de NieuwLicht-uitzending die afgelopen maandag werd uitgezonden. Tijs van den Brink schreef er voor EO Visie een column over.

Kun je het als christen maken om op Baudet te stemmen?

'Het debat over de vraag of je het als christen kunt maken om op Thierry Baudet te stemmen, woedt eigenlijk al sinds de start van Baudets politieke activiteiten. De meningen zijn hevig verdeeld. Sommige christenen zien in Baudet een groot gevaar, een soort rattenvanger van Hamelen. Hij flirt met de christelijke traditie, noemde zijn Forum voor Democratie ooit zelfs ‘de meest christendomvriendelijke partij van Nederland’, maar is zelf geen gelovig christen. En dus, zeggen zijn tegenstanders, moet je niet op hem stemmen: hij gebruikt het christendom vooral om zich af te zetten tegen de islam. En daar komt zijn flirt met extreemrechts gedachtegoed (boreaal, ontmoetingen met hardcore racisten, etc.) nog eens bij.'

Bekijk de tv-uitzending van NieuwLicht over de christelijke Forum-stemmer: