Formule 1 op Zandvoort onder vuur

Opnieuw is er discussie over de Formule 1 op het circuit in Zandvoort. De organisatie die eerder met succes de overheidsaanpak tegen stikstof aanvocht, Mobilisation for the Environment (MOB), stapt ook naar de rechter om de Grand Prix op Nederlandse bodem tegen te houden. Wat weegt zwaarder, de belangen van het milieu of het organiseren van groot internationaal sportevenement?

Formule 1 op Zandvoort onder vuur

De bedoeling is dat de Formule 1 in 2020 terugkeert naar Zandvoort. Om dat mogelijk te maken, moeten er rondom het circuit veel bouwwerkzaamheden worden verricht. Eerder deze maand kondigden diverse milieuorganisaties al aan naar de rechter te stappen, omdat ze als gevolg van de Formule 1 onherstelbare natuurschade vrezen. De MOB bevestigt vandaag dat ze samen met Stichting Duinbehoud en Stichting Rust waarschijnlijk eind deze week een bezwaarschrift naar buiten brengen. Volgens de organisaties lijken de races op Zandvoort door te gaan, zonder dat de natuurvergunning wat betreft stikstof op orde is.

Zondag zei minister Bruins in WNL op Zondag dat ‘het kabinet er alles aan gaat doen om ervoor te zorgen dat de Formule 1 in Zandvoort doorgaat, ondanks de stikstofuitspraak van de Raad van State. Heel Nederland kijkt ernaar uit en het zou fantastisch zijn als we 'vroem' horen op 3 mei volgend jaar.'

Bron: ANP