Geen zwarte pieten bij landelijke Sinterklaasintocht

Tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas zullen dit jaar alleen roetveegpieten te zien zijn. Dit heeft de NTR zojuist bekend gemaakt. Tijdens de intocht in Apeldoorn op 16 november zijn geen zwarte pieten meer aanwezig.

Geen zwarte pieten bij landelijke Sinterklaasintocht

Roetveegpiet

De NTR is verantwoordelijk voor de intocht en het populaire Sinterklaasjournaal. Zij organiseren en registeren de intocht van de goedheiligman op 16 november in Apeldoorn. Dit jaar dus zonder zwarte Piet, maar met alleen maar roetveegpieten.

Al in 2014 introduceerde de NTR de roetveegpiet, wat tot stevige discussies leidde bij voor- en tegenstanders. Afgelopen jaar kwam de Sint aan met zowel Zwarte Pieten als roetveegpieten, maar dit jaar is er gekozen voor een eenduidig beeld van roetveegpieten. Ook in het Sinterklaasjournaal zal er geen zwarte Piet meer voorkomen.

De intocht van de Sint is op 16 november om 12:00 uur te zien op NPO3.