Liza Hansa zingt over haar adoptie

Liza Hansa (26) vertelt in onze aflevering over adoptie openhartig over de zoektocht naar haar biologische ouders. Een emotioneel proces dat ze verwerkt via haar muziek. Luister hier haar prachtige nummer 'Kleine Schaduw'.

Liza Hansa zingt over haar adoptie

Rootsreis naar India

Samen met twee vriendinnen maakt Liza een rootsreis naar India. Daar bezoekt ze het kindertehuis waar ze gewoond heeft en het ziekenhuis waar ze geboren is. De reis heeft veel impact en Liza belandt na terugkeer in een rouwproces. Ze begint met het schrijven van liedjes en komt er gaandeweg achter dat de nummers over haar adoptie gaan.

De liedjes zijn een proces van acceptatie. Gevoelens als frustratie en verdriet krijgen de ruimte. In onze uitzending vertelt Liza dat ze toch ook opluchting voelt nu ze meer weet over haar achtergrond. In het nummer 'Kleine Schaduw' geeft ze woorden aan deze gevoelens.

In november 2019 brengt Liza haar eerste album uit dat gebaseerd is op haar adoptieverhaal. Het gaat over de eenzame reis en het accepteren van een onvervuld verlangen.

Liza Hansa - Kleine Schaduw | Short video

Kleine Schaduw

 

Ik noem jou kleine schaduw

Iedereen kent je naam

Ik zie je in de regen

Maar niemand ziet je staan

 

Kleine schaduw, ik weet ik heb een dikke jas

Kleine schaduw, ik voel hoe ik een vreemde was

Kleine schaduw, want niemand kent de morgen en niemand kent de pijn

Kleine schaduw, niemand wil jou zijn

 

Ik zoek jou in de ruimte

En ik vind je in de kou

Ik lees het in je ogen

Dat je niemand meer vertrouwt

 

Kleine schaduw, ik weet ik heb een dikke jas

Kleine schaduw, ik voel hoe ik een vreemde was

Kleine schaduw, want niemand kent de morgen en niemand kent de pijn

Kleine schaduw, niemand wil jou zijn

Niemand wil jou zijn

 

Liza Hansa