Boze reacties op naamswijziging Tempelberg Jeruzalem

Verschillende joodse organisaties en politici van (christelijke) politieke partijen hebben verontwaardigd gereageerd op het VN-besluit dat de Tempelberg in Jeruzalem voortaan alleen nog maar met de Arabische, islamitische naam Haram al-Sharif genoemd zal worden. Lees de reacties hieronder.

Boze reacties op naamswijziging Tempelberg Jeruzalem

De VN nam dit weekend een resolutie aan die het voorlopig goedkeurt dat de Tempelberg in het vervolg Haram al-Sharif zal heten en daardoor geen verwijzing meer zal hebben naar de Joodse geschiedenis van deze plek, waar ooit de Joodse tempels stonden.

Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie reageert via twitter vol ongeloof: "Dit is geen Speld-bericht. Kan niet waar zijn!" Volgens hem is hiermee sprake van 'totale geschiedsvervalsing'.

Voordewind heeft aangekondigd Kamervragen te stellen. Ook zijn SGP-collega Kees van der Staaij is vol onbegrip.

Het platform Joods.nl spreekt van een 'regelrechte aanval op het Jodendom, maar ook op het christendom.'

De resolutie werd aangenomen met 154 stemmen voor, 8 tegen en 14 onthoudingen. Alle 28 lidstaten van de Europese Unie, waaronder Nederland, steunden de resolutie. In december neemt de Algemene Vergadering van de VN een definitief besluit over de naamswijziging.