lege borden tijdens kerst?

De boeren zijn nog lang niet klaar met protesteren. Organisatie Farmers Defence Force trommelt alle boeren weer op voor een nieuw protest vanwege de stikstofmaatregelen van minister Schouten. In de week voor kerst is het plan om met trekkers op pad te gaan. De actievoerders willen inspelen op het indammen van de voedselverziening.

lege borden tijdens kerst?

"Volle schappen, lage prijzen"

Mark van den Oever, voorzitter van Farmer Defence Force had dit idee al tijdens het protest op het Malieveld aangekondigd. In een brief aan de andere boeren verwees hij naar de Hongerwinter. Hij schreef: “Volle schappen, lage prijzen, dat kent de consument. Nederlandse boeren of een eerlijke prijs voor hen, is daarin van geen belang.” Van den Oever schrijft dat hij meer details loslaat als de tijd juist is.

Hopen op groter succes

De boeren voelen zich niet gehoord, volgens hen wordt er niet naar hun argumenten geluisterd. Er is weinig gebeurd sinds de vorige protesten dus komen ze met een grotere aanpak. Daarnaast hebben zij het idee dat ze niet worden betrokken in de beslissingen die worden genomen over hun toekomst.

Wat vind jij?

Wanneer en waar dit protest plaats zal vinden, is niet nog bekend. Dat het protest gaat komen, daar zet Farmer Defence Force op in. Wat betekent dit voor de rest van Nederland? Ben je bang dat we straks geen eten hebben tijdens kerst? Kunnen de boeren dit maken tegenover de rest van Nederland?