Deel van ouderen wil niet internetbankieren

Uit onderzoek van ouderenvereniging ANBO blijkt dat een op de tien online actieve ouderen niet internetbankiert. De reden? Veel ouderen vinden bankieren via het web onveilig.

Deel van ouderen wil niet internetbankieren

Uit onderzoek onder bijna tienduizend ouderen blijkt dat ruim tien procent van hen geen online betalingen doet. Ook geeft meer dan de helft van deze groep aan zelfs mét aangeboden hulp, niet over te stappen op internetbankieren. Toch is ANBO van plan om ouderen te helpen met de overstap naar internetbankieren. Dit doen ze in samenwerking met de banken.

Ouderen wapenen zich tegen online gevaar

Maar hoe betaalt de oudere dan wel? Het merendeel (67%) betaalt zowel met cash als met pinpas. Meer dan 11% betaalt alleen maar met contant geld. Het feit dat er steeds minder pinautomaten zijn, is voor veel ouderen dan ook een zeer onwenselijke situatie.

Eerder dit jaar berichtte ANBO over het toegenomen gevoel van onveiligheid dat ouderen online hebben. Zo maken ze zich steeds meer zorgen over de veiligheid van hun persoonsgegevens, maar tegelijkertijd wapenen ze zich wel beter tegen online gevaren. Ze kiezen bijvoorbeeld steeds vaker voor ingewikkelde wachtwoorden en weten beter hoe ze veilige websites kunnen herkennen.

Hoe veilig voel jij je online?