Verliezen de boeren hun sympathie?

Het protest van de boeren is nog lang niet overgewaaid en de acties worden steeds radicaler. Ook vandaag gaan de boeren weer massaal het land in. Maar verspelen ze niet hun sympathie door de demonstraties bij Eindhoven Airport, de lege schappen met kerst of de vergelijking met de Holocaust? Wat vind jij?

Verliezen de boeren hun sympathie?

Volgens onderzoek van Wat vindt Nederland vinden veel burgers dat de boeren echt te ver gaan. Zeven op de tien mensen vinden het buitensporig als burgers en ondernemers weer slachtoffer worden van de boerenacties van vandaag. Hiermee is de sympathie voor de boer sinds het begin van de protesten enorm gekelderd. Voorheen was de steun bijna negentig procent volgens de ondervraagden.

Boeren blokkeren mediapark

Ondanks de gerechtelijke uitspraak dat boerenprotesten bij distributiecentra verboden zijn, lijken de boeren zich daar weinig van aan te trekken. Door het hele land zijn er protestacties gaande, onder andere bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg. Het Mediapark in Hilversum is volledig geblokkeerd en ook toegang tot Tata Steel in IJmuiden is onmogelijk.

Reacties op Twitter over de boerenprotesten

Wat vind jij?

Verspelen de boeren hun sympathie of zijn de aanhoudende acties terecht? Praat mee op onze facebookpagina.