Dina (63): 'Al dat ge-computer is toch meer voor de jeugd'

Bijna 800.000 Nederlanders zijn nog nooit op internet geweest. Dina (63) was een van hen, totdat baas bleef aandringen om een computercursus te doen. Als ik ‘ja’ zeg, bewijs ik dat ik het niet kan, dacht Dina…

Dina (63): 'Al dat ge-computer is toch meer voor de jeugd'

“Ik werk in de groenvoorziening en in mijn vak heb ik geen computer nodig, toch kwam ik via mijn baas bij de cursus DigiTaalBeter terecht. Omdat mijn baas maar bleef zeuren dat ik deze cursus moest doen, heb ik uiteindelijk toegezegd.
‘Al dat ge-computer, dat kan ik toch niet. Dat is meer voor de jeugd,’ zei ik. Als ik ja zeg, bewijs ik dat ik het niet kan, dacht ik. Wonder boven wonder lukte het heel goed. En ik vond het nog leuk ook!

Eigen laptop

Iedere maandag heb ik nu les in het Alfa College in Groningen. Ik werk op mijn eigen laptop.
Eerst kon ik helemaal niets met de computer, inmiddels zit ik er een paar keer per week een uurtje of anderhalf uur op. Ik kan mapjes maken en verplaatsen, e-mailen en kan overweg met Word en Excel.
Op het ogenblik ben ik bezig met PowerPoint, eerdaags moet ik daar een examen voor doen.
Op mijn eerste examen over Word had ik een tien! Ook ben ik bezig om al mijn bankzaken naar de computer te doen.

Vurwerkfilmpjes

Mijn man doet mee, die vindt het ook leuk. Hij kijkt vooral filmpjes. Zo kijkt hij graag naar mooie vuurwerkshows of een muziekfilmpje.
Ik heb er ook wat aan, want ik maak kaartjes en van de computer kan ik veel patronen afhalen. Ik gebruik de computer dus voor mijn hobby.
Ik heb veel boeken met creatieve ideeën, daar zit dan zo’n linkje in die je kan scannen en dan vind je online extra informatie.
Dat is mijn volgende stap, want sinds kort heb ik een smartphone!”
 

kijk hier onze uitzending over 'Digibeten' terug.