Even voorstellen: drie experts over de kerk in Lollum

NieuwLicht heeft dertien experts gevraagd om na te denken over een plan om de lege Greidhoeke Kathedraal te redden van de ondergang. In deze video’s stellen we drie experts alvast even voor.

Even voorstellen: drie experts over de kerk in Lollum

Rikko Voorberg

Rikko Voorberg over de Greidhoeke Kathedraal in Lollum

Rikko Voorberg is theoloog, theatermaker en pionier. Rikko: “Als ik hier in de kerk in Lollum loop, dan zie ik het verval. En dat raakt me. Er is niet zoveel ruimte voor afbladdering en ouderdom in het leven van mijn generatie. Terwijl dat stukje leegte en verval juist zo mooi is.”

Lieke Wijnia

Lieke Wijnia over de Greidhoeke Kathedraal in Lollum

Lieke Wijnia is curator van het Museum Catherijneconvent. Daarnaast is ze onderzoeker op het gebied van kunst en religie. Lieke: “Persoonlijk kom ik graag in kerken om even na te denken over het leven. Kerken zijn uniek door de combinatie van architectuur, kunst en reflectie.”

Anne Westerduin

Anne Westerduin over de Greidhoeke Kathedraal in Lollum

Anne Westerduin is bestuurder in de zorg, theoloog en ondernemer. Ze heeft gewerkt in Friesland en heeft haar roots liggen op het platteland. Anne: “De kerk in Lollum is een grote, imposante kerk, maar tegelijkertijd een plek waar mensen heel intiem hebben gerouwd, getrouwd en gedoopt.”