Voorverkiezing New Hampshire

Onze EO-collega Tom van Straten is in de Amerikaanse staat New Hampshire. Hier vinden op 11 februari de tweede voorverkiezingen plaats, waarin bepaald wordt welke kandidaten het tegen elkaar gaan opnemen in de race om het Witte Huis. Tom houdt ons op de hoogte van alle verkiezingsactiviteiten waar hij bij aanwezig is.

Voorverkiezing New Hampshire

De eerste voorverkiezing was begin februari in Iowa. Het is vooral voor de Democraten een spannende strijd, want de winnaar van New Hampshire en Iowa maakt de grootste kans om gekozen te worden als Democratisch presidentskandidaat. Voor de republikeinen is het minder spannend. Donald Trump is namelijk nu al zo goed als zeker de Republikeinse kandidaat.

Tom zijn rol

Tom is aanwezig tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de Republikeinen, waar Trump ook spreekt. Ook helpt hij zelf Democratische kandidaten met flyeren en hij ontmoet ze bij kleine bijeenkomsten in café’s en in sporthallen. 

Dit doet hij niet alleen, want Tom is samen met een selecte groep Nederlandse politieke talenten in New Hampshire. Hij doet dit in het kader van de BKB-academie, een Nederlands campagnebureau dat de grootste politieke talenten begeleidt in het realiseren van hun politieke doelen.

Tom in USA
Tom in USA