Het effect van het coronavirus op toerisme in Nederland

Uitgestorven straten, lege souvenirwinkels en een lucht zonder drones. Dit straatbeeld op de Zaanse Schans was twee maanden geleden ondenkbaar. Door het coronavirus blijven toeristen weg en is de rust teruggekeerd. Iets wat jarenlang niet voor te stellen was voor de inwoners, maar wat nu werkelijkheid is. NieuwLicht-redacteur Robert woont op de Zaanse Schans en laat zien hoe drastisch de verschillen zijn.

Het effect van het coronavirus op toerisme in Nederland

In de NieuwLicht uitzending over massatoerisme kwamen Giethoorn, Kinderdijk en Amsterdam al voorbij. Daar loopt het toerisme de spuigaten uit, tot grote ergernis van de bewoners. Ditzelfde verhaal kende de Zaanse Schans, maar dat is nu wel anders…

Voor de uitbraak van het coronavirus

Tijdens de uitbraak van het coronavirus