Puzzelen en plezier tussen de lakens in coronatijd

Hoe we ons vermaken nu het dagelijks leven stil ligt...

Nu de samenleving nagenoeg is stilgelegd, zijn we genoodzaakt onszelf binnenshuis te vermaken. Dat ieder daar eigen voorkeuren in heeft, blijkt. Legpuzzels gaan als warme broodjes over de toonbank en seksshops beleven gouden tijden.

Puzzelen en plezier tussen de lakens in coronatijd

Steeds meer winkels sluiten de deuren en winkelstraten blijven leeg. Webshops beleven daarentegen gouden tijden. Zo vermeldt bijvoorbeeld Pleasurements -een webshop met erotische lingerie- een omzetgroei van 91%. Ook de legpuzzel wordt uit het spreekwoordelijke stof gehaald; de website Legpuzzels.nl ziet de omzet vervijfvoudigd.

Puzzelen voor verbinding

Volgens Jan Bart Fanoy van Legpuzzels.nl is een puzzel een goede manier om iets met elkaar te doen, zonder dat er spanning of dwang achter zit.
Jan Bart: “Je kan een puzzel alleen doen, maar anderen kunnen ook even aanhaken. Het is niet leeftijdsgebonden, waardoor het door alle generaties heen te gebruiken is. Bij een spelletje moet iedereen alles uit zijn handen laten vallen, maar met een puzzel kan iedereen inhaken op het moment dat ze daar tijd voor en zin in hebben. Het zorgt voor verbinding tussen mensen.

Daarbij merk ik dat mensen hun hoofd willen leegmaken. We krijgen momenteel zoveel heftig nieuws te verwerken. Puzzelen geeft rust. Het is haast een soort van mindfulness.”

Zeven-dagen-seks-tour

Je hoofd leegmaken en verbinding zoeken met elkaar, kan op meer manieren. Martin is eigenaar van Liefdeskruiden, een christelijke erotiekshop. Martin: “Ik zie vooral een groei in de downloadproducten op onze website, zoals spelletjes en boeken. Je merkt dat mensen daar meer tijd voor hebben. Ik heb het idee dat mensen het momenteel veiliger vinden om iets te downloaden, dan dat er een postbezorger op de stoep staat.

Meer tijd met elkaar in huis klinkt leuk, maar hoe meer je op elkaars lip zit, hoe meer je moet werken aan je relatie. Als er al wat scheef zat in je relatie, dan komt dat er nu uit. De coronacrisis is bij uitstek de tijd om de verbinding in je relatie steviger te maken. Daar zit hem vooral de winst in. 

Een mooie manier om dit te doen, is de ‘Zeven-dagen-seks-tour’ die we gratis aanbieden. Dit is een ontdekkingstocht naar de verschillen tussen mannen en vrouwen en naar wat hen verbindt. Je bouwt aan je relatie en wordt uitgenodigd om dagelijks twintig minuten samen de tijd te nemen. Na een week heb je een veel betere verbinding met elkaar en waarschijnlijk ook fijnere seks.”

Bekijk hier de video die we eerder bij Liefdeskruiden maakten