Twitteraars bieden massaal #CoronaHulp

De beperkingen door het coronavirus zijn inmiddels in heel Nederland voelbaar. Twitteraars komen in actie om elkaar een handje te helpen in deze tijd van nood. Onder de hashtag #CoronaHulp bieden mensen hulp aan of kunnen zij zelf via een tweet om hulp vragen. Mensen staan massaal klaar voor een ander en er heerst verbondenheid. Hebben we eerst een crisis nodig voordat we omkijken naar de medemens?

Twitteraars bieden massaal #CoronaHulp

Er wordt volop getwitterd over de hulp die geboden kan worden. Mensen bieden bijvoorbeeld aan om boodschappen te doen voor buurtbewoners die thuis in isolatie zitten of om op kinderen van zorgpersoneel te passen, die niet meer naar school gaan. Ook vragen twitteraars om te carpoolen, zodat ze het openbaar vervoer zoveel mogelijk kunnen vermijden.

Wat vind jij?

Dat we naar elkaar omkijken en voor een ander klaarstaan zijn natuurlijk goede ontwikkelingen. Maar zou dit niet altijd zo moeten zijn? Hebben we eerst een ramp nodig voordat we weer aan onze naasten denken?