Muzikale directeur gaat viral met '50.000 boeren'

Fluitsma & van Tijn schreven in de jaren '90 de hit '15 miljoen mensen'. Zangeres Davina Michelle en rapper Snelle deden het dit jaar dunnetjes over met '17 miljoen mensen', maar Jeroen van Driel ging deze week viral met zijn versie '50.000 boeren'.

Muzikale directeur gaat viral met '50.000 boeren'

Om de boeren een hart onder de riem te steken schreef Jeroen van Driel, commercieel directeur legpluimvee & biologisch bij landbouwcoörperatie Agrifirm, een eigen versie van het bekende nummer '15 miljoen mensen' van Fluitsma & van Tijn. Binnen een dag werd het nummer al duizenden keren bekeken en ruim 200 keer gedeeld.

Steun

Jeroen en zijn collega's werken sinds de coronacrisis vanuit huis. "Iedere week maakt een collega een vlogbericht en deze week was ik aan de beurt.," vertelt Jeroen. "Er is al zoveel gezegd dus ik wilde voor een andere vorm kiezen om mijn steun te betuigen. Mijn vrouw kwam met het idee om het anders te doen." En zo pakte Jeroen zijn gitaar erbij en schreef het lied. Door zijn werk staat hij dicht bij de agrariërs. "De ene klant wordt harder getroffen dan de ander, maar ik leef heel erg met ze mee. Ik kom uit een boeren gezin dus ik weet hoe het is om met hard en ziel voor een product te werken. Het is zuur om dat werk verloren te zien gaan."

Dat het nummer viral zou gaan had hij niet verwacht. Jeroen: "De communicatieafdeling had me ervoor gewaarschuwd, maar ik wist niet dat het zoveel reacties zou opleveren. Het is goed om te horen dat veel mensen het mooi vinden en er steun uit halen."

50 duizend boeren - Jeroen van Driel, Agrifirm