Coronamaatregel versoepeld, 70-plussers mogen bezoek ontvangen

29 April

Vanaf vandaag is de eerste versoepeling van de coronamaatregelen van kracht. Zelfstandig wonende 70-plussers mogen weer bezoek ontvangen.

Coronamaatregel versoepeld, 70-plussers mogen bezoek ontvangen

Sinds de uitbraak van de coronacrisis zitten veel ouderen alleen thuis en mogen ouderen die in verzorgingshuizen wonen niet meer bezocht worden. Toch worden de maatregelen voor 70-plussers die nog zelfstandig wonen versoepeld. Zij mogen vanaf vandaag weer bezoek ontvangen. Het is echter niet de bedoeling dat de hele familie op de koffie komt. Het nieuwe advies van het RIVM luidt dat er één of twee vaste personen regelmatig bij de ouderen op bezoek mogen.

De reden voor de versoepeling is het feit dat de drukte op de ziekenhuizen is afgenomen. Daardoor is er ruimte voor nieuwe patienten. De bezoekregeling voor verpleeghuizen wordt nog niet aangepast, daar zijn teveel besmettingen vastgesteld.