9 hartverwarmende uitspraken van Arts Gor Khatchikyan

Arts Gor Khatchikyan is hét gezicht van menselijkheid en warmte tijdens deze coronacrisis. Met zijn eerlijke en liefdevolle uitspraken weet hij keer op keer mensen te raken. Wij verzamelden zijn meest hartverwarmende woorden.

9 hartverwarmende uitspraken van Arts Gor Khatchikyan

Uitspraken in Op1 - 25 maart 2020

1. ‘Mensen stellen geen grenzen. Iedereen is bereid alles te doen. Het personeel zegt tegen de manager: "Doe maar wat je moet doen en wij draaien wel extra diensten." Er is niemand die tegenspreekt.’

2. ‘Hoe blauw deze mensen binnen kwamen, heb ik zelden gezien. Ze zijn zo benauwd en dat is voor ons best beangstigend. De patiënten zijn vooral bang om alleen te sterven. Ze denken "Ik heb corona en ik ga dood". De geestelijke zorg is harder nodig dan mijn stethoscoop. Dit doet ook een beroep op zorgprofessionals.’

3. ‘Er kwam een man binnen op de spoedeisende hulp die zo bang was om alleen te sterven dat hij een tas vol geld had meegenomen. Zodat hij ons kon verleiden om niet alleen te sterven. Dat zegt iets over zijn angst.’

4. ‘Ik ben christen en nu is het bij uitstek de tijd om terug te vallen op de beloftes die God heeft gedaan in de Bijbel. De Here God zorgt voor mij en voor het werk wat ik doe. Omdat ik zie hoe kwetsbaar we zijn.’

5. ‘Ik ga niet iemand alleen laten sterven. Al kan ik niet iemands leven redden, ik kan er wel voor zorgen dat iemand waardig sterft. Dat is waar ik voor ga. Ik heb een tijdje in Afrika gewerkt en daar heb ik dit al meegemaakt. Ik zie dat God daar mijn karakter heeft gevormd en mij heeft voorbereid om dit werk nu zo te kunnen doen.’ 

Spoedeisende hulparts Gor Khatchikyan over problemen op de Intensive Care | Op1

Uitspraken in Op1 - 29 maart 2020

6. Nu is het niet vragen, maar meedelen dat er geen behandeling zal plaatsenvinden. Dat is niet waarom ik dokter ben geworden. Praat daarom van tevoren met familie als je kwetsbaar bent over het levenseinde. 

7. ‘Ik ben blij met bestuurders die hun hoofd koel houden. Maar ik ben nog blijer met verpleegkundigen die hun hart warm houden. Want ik denk dat uiteindelijk dat meer geneest dan een apparaat van Phillips, waar we ook heel blij mee zijn.’ 

Gor Khatchikyan: 'Als je kwetsbaar bent, praat met je omgeving'

Uitspraken bij Beam - 29 maart 2020

8. ‘Elke keer probeer ik de mens achter de corona te zien. Ik probeer naar hen te kijken door de ogen van Jezus.’

9. ‘Het is een belofte van God dat in tijden van strijd ons de kracht geeft om te strijden. Ik voel me goed en krijg energie van het werk dat ik doe, omdat ik mij gedragen voel.’ 

Gor Khatchikyan: Juist in je angst zegt God: "Ik ben bij je" - BEAM kerkdienst #3