Hoe omgaan met angst? Zo doen jullie dat!

Een paar weken geleden deed NieuwLicht onderzoek naar angst in tijden van corona. Hoe ga je om met angst? Of misschien ervaar je juist geen angst en waarom dan niet? En heb je nog een goede tip? Op deze vragen kregen we ontzettend veel mooie, eerlijke en soms ook grappige antwoorden. Wij zetten de leukste en veelgenoemde opmerkingen op een rijtje. In welke kun jij jezelf vinden?

Hoe omgaan met angst? Zo doen jullie dat!

Er werden veel redenen gegeven om geen angst te hebben, maar twee werden er absoluut het vaakst genoemd. Allereerst vinden velen het belangrijk om nuchter te blijven. “Het leven zit vol met ups-and-downs, deal with it.” Daarnaast haalt een groot deel kracht uit het geloof. “God heeft alles in handen en onder controle. Dus ook mijn leven. God weet het begin en einde van elk mens op aarde.”

Psalm 91

Naast het feit dat veel opmerkingen op elkaar leken, vielen ons een paar andere reacties toch ook wel op, die nog niet eerder werden genoemd. “Rook een joint” of  “Ga elke dag Psalm 91 lezen!” bijvoorbeeld.

En jij?

Zijn er uitspraken waarin jij jezelf ook herkent? Of is er juist nog iets wat je mist? Laat het weten op onze Facebookpagina!

Bekijk ook:

Dit zijn jullie grootste corona-angsten

Vorige week startte NieuwLicht een onderzoek naar welke angst(en) we hebben door het coronavirus. Nu, ruim een week later, hebben we de uitkomsten op een rijtje gezet.

Bekijken

Ouders met een kwetsbare gezondheid; laten jullie je kind(eren) naar school gaan op 11 mei?

Veel ouders die zelf een kwetsbare gezondheid hebben en dus in de zogenaamde risicogroep vallen, twijfelen of ze hun kinderen wel naar school doen op 11 mei. Ze zijn bang om zelf besmet te raken. Hoe zit dat met jou?

Bekijken

De coronacrisis en het klimaat: Een tijd voor bezinning?

De wereld om ons heen is door de coronacrisis stilgezet. Mensen die elke dag tussen de ronkende motoren in de file stonden, zitten nu thuis. Vliegvakanties gaan niet door en het festivalseizoen hangt aan een zijden draadje. De natuur bloeit daarentegen op. Het geeft stof tot nadenken: Biedt de crisis kansen voor een duurzame wereld?

Bekijken