ChristenUnie roept op tot maatwerk voor kerken

De ChristenUnie roept het kabinet op om met kerken te overleggen voor een ‘coronaconvenant’. Net als sportscholen en de horeca moet de overheid met de kerken en christelijke organisaties om de tafel om te kijken hoe kerken weer verantwoord open kunnen.

ChristenUnie roept op tot maatwerk voor kerken

Gert-Jan Segers, de leider van de partij, roept het kabinet om ook met kerken om de tafel te gaan, net zoals dat nu gebeurt met sportclubs en horeca-ondernemers. Hij pleit voor een coronaconvenant. “Over bijvoorbeeld lokaal maatwerk bij bijeenkomsten, mogelijk ook in de open lucht, en over de rol van kerkelijke vrijwilligers in de lokale samenleving. Kerken brengen op een normale zondag meer mensen in beweging dan het betaald voetbal. Dit is het moment om hun waarde te erkennen.”

De ChristenUnie pleit voor een convenant, want kerken vervullen een belangrijke functie als plaats van gemeenschap en bezinning, vindt de partij. “Juist daarom is het hoog tijd dat de overheid deze unieke rol erkent en kerken ruimte biedt en met hen afspraken maakt over hoe ze deze belangrijke rol ook in deze veranderde omstandigheden kunnen vervullen.”

Wat vind jij?

Is het inderdaad tijd voor maatwerk en vaste afspraken, zodat ook kerken beter weten waar ze aan toe zijn? Of kunnen kerken prima nog even online doorgaan en improviseren waar nodig?