Fantastische aftrap digitale Opwekkingsconferentie

Dit jaar geen afgeladen camping, stampvolle worship tenten en enorme mensenmassa op de heuvel bij de Sing-in. Helaas, dit jaar geen Pinksterconferentie. Vele evenementen zijn afgelast door de coronacrisis en ook Opwekking 2020 kan niet doorgaan. Maar niet getreurd: Opwekking komt met een prachtig alternatief online programma, dat je absoluut niet wilt missen! Dit is allemaal te volgen op samenkerksamensterk.nl, het door de EO ontwikkelde platform.

Fantastische aftrap digitale Opwekkingsconferentie

Het thema van de vijftigste editie van de Pinksterconferentie is ‘samen kerk, samen sterk’. In deze tijd is het juist belangrijk om kerken en gelovigen bij elkaar te brengen en samen Pinksteren te vieren. En van daaruit, vervuld met de Heilige Geest, opnieuw onze plek in de samenleving in te nemen. Dat is waar het dit jaar om draait bij Opwekking.

Het programma

Gisteren is de Opwekking livestream van start gegaan. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, noemde het een fantastische aftrap. “Het mooie van digitaal is dat je ook de reacties kunt volgen,” aldus Flach. Ook de rest van het pinksterweekend staat het programma vol met inspirerende seminars, diensten en gesprekken. Daarnaast is er ook een ruim aanbod aan muziek deze dagen en natuurlijk niet te vergeten: de digitale Sing-in met de Mozaiek0318-band, onder leiding van Kees Kraayenoord. Ook voor de kinderen, tieners en jongeren staat er een speciaal programma klaar. Alles is te zien en luisteren via samensterksamenkerk.nl

Droom wordt werkelijkheid

Ruben Flach: “Toen net bekend was dat de Pinksterconferentie niet doorging, zei ik in een interview met het ND dat ik droomde van een grote digitale Pinksterconferentie. Hoe bijzonder is het dan, dat die droom werkelijkheid wordt! Als Opwekking is het onze roeping en ons verlangen om de kerk te dienen, en de Pinksterconferentie is bij uitstek een plek waar christenen uit de breedte van de kerk elkaar ontmoeten, opgebouwd worden en dan naar hun eigen plek en kerk teruggaan om Christus daar zichtbaar te maken. Ik ben dankbaar dat we met zoveel organisaties samen deze digitale Pinksterconferentie kunnen organiseren. Ook dat toont voor mij aan dat we als kerk samen sterk zijn!”

Kijk hier mee met de Opwekking livestream!