Op vliegvakantie in een coronavrije bubbel

Er is nog veel onduidelijkheid over of we op vakantie kunnen komende zomer. Moeten we in Nederland blijven? Of kunnen we misschien toch naar het buitenland? Corendon zet in op dat laatste: de reisorganisatie gaat vakanties aanbieden waarbij de reiziger van begin tot eind getest wordt op corona, om zo een veilige vakantiebubbel te bieden.

Op vliegvakantie in een coronavrije bubbel

Het idee is dat vakantiegangers voordat ze het vliegtuig instappen getest worden op het coronavirus. Tijdens de vakantie gebeurt dit nogmaals. De reisorganisatie wil op die manier besmette reizigers eruit filteren, vertelde CEO Steven van der Heijden gisteren in Dit is de DagZo leef je als het ware in een coronavrije bubbel, alleen dan in het buitenland. Nadeel daarbij is wel dat je niet van je resort af mag komen.

All-inclusive

Corendon heeft eigen vliegtuigen en all-inclusive resorts in bezit, onder meer in Turkije en op de Italiaanse eilanden Sicilië en Sardinië. “Vakantie in een resort en anderhalve meter afstand dat past niet bij elkaar”, zei Van der Heijden. “Maar als je mensen in een hotel zet, waarvan je zeker weet dat ze niet besmet zijn, dan kan het wel.” Hierdoor denkt het bedrijf in staat te zijn de reiziger maximale veiligheid te garanderen. “We zijn al met de lokale overheden in gesprek.”

Wel zijn daarvoor duizenden coronatests nodig. Corendon zou normaal gesproken een half miljoen mensen op vakantie laten gaan. Nu worden dat er maximaal 200.000 of 300.000, schat Van der Heijden. Dan zijn er even zoveel tests nodig. Volgens de CEO zijn die tests gewoon beschikbaar, bijvoorbeeld op de Chinese of Koreaanse markt. Corendon wil de ‘coronaproof’ vakantie later deze week lanceren, om vanaf eind julie de reizen aan te bieden.

Wat vind jij?

Kunnen we de vakantie niet gewoon een jaartje overslaan, of anders gewoon in Nederland op vakantie gaan? Of is dit een goed idee van Corendon?