Uitslag poll: 30 procent laat zich niet testen bij coronaverschijnselen

Uit onderzoek van onze redactie blijkt dat ruim dertig procent van de ondervraagden zich bewust niet laat testen bij klachten die kunnen wijzen op Covid-19. Bijna de helft daarvan geeft hiervoor als reden dat ze angst hebben voor de coronatest.

Uitslag poll: 30 procent laat zich niet testen bij coronaverschijnselen

In een eerder artikel over angst voor de coronatest, riepen wij jullie op om een poll in te vullen over jullie mate van testangst. 1228 mensen gaven hieraan gehoor.

35% van de participanten geeft aan geen coronatest te doen op het moment dat zij klachten ervaren die kunnen wijzen op Covid-19. 16,6% doet dit niet uit angst voor de test zelf. 18,6% geeft aan de test niet te doen uit andere redenen dan angst.

Angst voor de test

Ruim een derde van de deelnemers ervaart angst voor de test, maar laat zich desondanks controleren. En een kleine 31% is niet bang voor de test en gaat dus zonder weerstand de teststraat in.

Niet testen zonder klachten

Ondanks het feit dat testen dus niet voor iedereen vanzelfsprekend is, riepen de GGD's eerder deze week op om alleen naar de teststraat te komen als er daadwerkelijk klachten zijn. Een te grote groep mensen laat zich testen zonder ziekteverschijnselen te hebben, waardoor er te lange wachttijden ontstaan.