5 op vrijdag: Huwelijk, seks en relaties

Praat mee, denk mee, doe mee...

Nu de zinderende hitte verdreven wordt door knetterende onweersbuien, zijn we wel weer toe aan meer vuur tussen de lakens. Of aan een goed gesprek over relaties en trouw. Met de 5 op vrijdag inspireren we om te praten, na te denken of te doen...

5 op vrijdag: Huwelijk, seks en relaties

1. Tijd voor een date

Waneer de thermometer meer dan 35 graden aangeeft, is daten niet het eerste waar we aan denken. Met dat rode hoofd en plakhaar voel je je meestal niet op je charmanst. Hoewel het natuurlijk niet om het uiterlijk gaat, is het wel fijn als je je een beetje zelfverzekerd voelt. Maar niet getreurd: vanaf nu daalt het kwik en staan net als jij vast velen te popelen om die ene grote liefde te vinden. Maar voor welke datingapp kies jij? Wordt het Tinder, Lexa of Samen Christen? Wat je ook kiest: maak er iets moois van...

2. Bye bye saaie seks

De christelijke webshop Liefdeskruiden biedt een heleboel artikelen voor fun tussen de lakens. Alleen voor getrouwde stellen, dat wel. Met hun online programma '7 dagen seks tour' doorbreek je binnen een week de sleur en breng je de passie terug de slaapkamer in. Volgens Liefdeskruiden bieden ze een ervaring die je je hele huwelijksleven niet meer vergeet.

3. Podcasts over relaties, liefde en seks

Vind je het toch nog te warm voor daten of bedactiviteiten, leun dan achterover en beluister een van deze podcasts over liefde, seks en relaties:

  1. Sterke relaties: in vijf afleveringen vertellen experts over het belang van een goede relatie. Gemaakt door Groot Nieuws Radio en Pro Life
  2. NPO1 maakt de podcastreeks Liefdeslessen, waarin BN-ers openhartige gesprekken voeren over de liefde.
  3. Corine Koole praat in 'Van twee kanten' met twee partners over een heftige gebeurtenis in hun relatie.

4. Het huwelijk: praat mee!

Over het huwelijk hebben we al veel gezegd en geschreven. We nodigen je uit om na te denken over de volgende onderwerpen:

  1. Wat betekent trouwen als je uit een Gereformeerd Vrijgemaakte opvoeding komt? Is trouwen werkelijk een vrije keuze of wordt het van je verwacht.
  2. Wat als je man homo blijkt te zijn, maar je nog wel van hem houdt. Blijf je bij hem of ga je bij hem weg?
  3. Heeft de coronacrisis jouw relatie goed gedaan of juist niet?

Uitgediscussieerd? Speel dan de huwelijksquiz door op onderstaande foto te klikken.

5. Deel jouw unieke relatieverhaal

Soms zijn relatieverhalen zo mooi, uniek of lief, dat ze er om vragen gedeeld te worden. Heb jij zo'n verhaal, dan willen wij dat heel graag horen. Wie weet verschijnt jouw eigen Love Story wel bij ons online. Hoe? Dat lees je hier.