EO lanceert nieuwe podcast 'Seks met Sokken'

In een nieuwe 7-delige podcastserie van de EO, Seks met Sokken, praat relatiecoach Cocky Drost met verschillende gasten over seks. Al pratend zoekt Drost naar een evenwichtige balans tussen seks en liefde.

EO lanceert nieuwe podcast 'Seks met Sokken'

Door middel van open en persoonlijke gesprekken laten Drost en haar gasten horen hoe ze tegen thema’s aankijken. Drost: “Ik zie vaak twee uitersten: seks als pretpark en seks als een gesloten hofje. Er is genoeg informatie over seks te vinden, maar dat is anders op het gebied van liefde en seks en de ideale combinatie van die twee. Terwijl de factor liefde van seks juist iets anders maakt, iets echt intiems dat verbindt.”

Seks is geen pretpark

Drost studeerde ontwikkelingspsychologie en ze is sinds 2011 relatiecoach. Ze hoopt dat luisteraars dankzij de podcast gaan nadenken over de rol van seks in hun liefdesleven. “Hoe seks je kan verbinden, je relatie kan verdiepen, de chemie er weer in kan brengen en hoe leuk dat is.” Seks is meer dan het beeld van een pretpark waarin je vooral in de attracties moet gaan die jij leuk vindt, zegt Drost. “Omdat bij seks ook een ander is betrokken.”

Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering, met uiteenlopende gasten. De eerste aflevering, met seksuoloog Goedele Liekens, staat inmiddels online. Onder meer predikant en schrijver Oscar Lohuis is nog te gast. Daarin praten ze onder meer over exclusiviteit en wachten met seks. Met de podcast hoopt de EO openheid te creeren en een bijdrage te leveren aan eerlijke gesprekken over seks.

Lees hier eerdere artikelen die Drost schreef voor NieuwLicht.