NieuwLicht op

Boeren onder druk

De toenemende kritiek uit de maatschappij zorgt ervoor dat Nederlandse boeren zich minder gewaardeerd voelen. Ook ervaren ze te veel regelgeving. Hoe gaat de boer hier mee om?

Boeren onder druk

Bekijk onze uitzending 'Boeren onder druk'

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Praat mee met onze community:

Bettina van Ruiswijk

Super dat NL hier zich aan waagt. Ik hoor mezelf regelmatig de boeren in mijn familie verdedigen omdat bijvoorbeeld collega's geen idee hebben hoe een boerderij echt werkt.
Reageer op Bettina

Jos Steenhuis

Alles groeit in ons land. Dus ook de landbouw ,maar men heeft vergeten dat de landbouw het dichts bij de natuur staat. De boeren konden hun inkomen op pijl houden door schaalvergroting. Van alle kanten zijn de boeren gestimuleerd om maar te groeien in omvang. Dit loopt vast. We moeten naar een duurzame ,circulaire landbouw, met kostendekkende prijzen. Dus de prijs moet omhoog.
Reageer op Jos

Wim Hovestad

Ipv de hoeveelheid varkens te verminderen worden er meer megastallen gebouwd en verdwijnen de kleinere varkenshouderijen. In DenHaag zetten ze in op minder varkens en in de provincie geven de gedeputeerden gewoon vergunningen voor meer varken per m2. Geen eenduidig beleid, de ene overheid werkt de andere tegen. Dom werk zo. De varkenboer is de schuldige...dat dacht ik niet. De overheden zijn inefficient bezig.
Reageer op Wim
Documentaire De Boer op: de kloof tussen boer en burger

Lees ook:

Noorse veganist (27) blijkt brein achter stalbezetting Boxtel

,,Ja, ik was organisator van de actie in Boxtel.” Shivonne Engen vertelt het onbezorgd. Zelfverzekerd. Maandenlang bleef onduidelijk wie het brein was achter de invasie van een Nederlandse boerderij door dierenactivisten. „We hebben geen leiders”, klonk het. Maar op het congres van Animal Rights in Luxemburg is de Noorse activiste, woonachtig in Den Haag, bereid haar masker te laten zakken.

Lees verder bij de Telegraaf

Karbonade onder vuur: 17 vragen en antwoorden over het systeem waarin wij varkens houden

De bezetting van een varkensbedrijf in Boxtel leidde tot veel afkeuring maar brengt ook een hernieuwde discussie over de varkensindustrie op gang. Tijd voor helderheid in een troebel debat, met antwoorden op 17 vragen.

Lees verder bij het AD

Steeds meer boeren beveiligen hun bedrijf met camera’s, uit angst voor dierenactivisten

Vroeger waarschuwde het grind of de hond nog voor onverwachte gasten, tegenwoordig hangen boeren camera’s op om hun erf te bewaken. En sinds honderden dierenactivisten deze week het bedrijf van een boer in Boxtel bezetten, is de vraag naar extra beveiliging alleen maar groter geworden.

Lees verder bij Omroep Brabant