NieuwLicht op

Christenen & Populisme

Waarom stemmen christenen op Forum voor Democratie?

Christenen & Populisme

Jurjen ten Brinke in debat over Baudet

Zmnako Karem was moslim, kwam als vluchteling naar Europa en werd in Nederland christen. Hij is bevriend met zijn dominee Jurjen ten Brinke. Ze zitten samen in de kerk Hoop voor Noord, maar over politiek verschillen ze wezenlijk van mening. Bekijk hier hun debat!

TV-uitzending NieuwLicht 'De christelijke Forum-stemmer'

Wat zegt onze Facebookcommunity?

José Hindriks-Mijnsbergen

"Het is fijn dat Baudet op deze manier de Christenen serieus lijkt te nemen. Het kan zeker geen kwaad om als Nederlanders meer een nationaal eenheidsgevoel te krijgen."
Reageer op José

Daniël Thomassen

"Baudet wil geen kerk, en zo moeten we FvD ook niet beoordelen. Op dit vlak is er geen probleem voor een Christen om op de niet-christelijke FvD te stemmen"
Reageer op Daniël

Pieter Hofman

"Als er christenen op Baudet stemmen vanwege onvrede of teleurstelling over de huidige gang van zaken in de landelijke politiek, dan komt dat volgens mij omdat ze net als heel veel anderen de valse hoop geloven die gebracht wordt onder de naam Democratie."
Reageer op Pieter

Lees ook:

De Bijbel en Baudet: hoe de christenen Forum voor Democratie vastgrijpen

Christenen: Forum voor Democratie herbergt liberale én christelijke conservatieven. Die laatste groep is op steeds meer sleutelposities te vinden. Wat willen zij met de partij? Een rondgang langs christenen van Forum.

Bekijken

Alle reden voor steun van christenen aan Baudet

Het positieve geluid van Baudet over de christelijke geschiedenis en traditie van Nederland verdient bijval, betoogt bestuurskundige Zmnako Karem.

Bekijken

Thierry Baudet en de christelijke stem

Waarom stemmen mensen op Baudet? Drie christelijke kiezers gaan in Dit is de Dag op NPO Radio 1 in gesprek.

Bekijken

Theoloog des vaderlands in discussie met Henk-Jan Prosman over Baudet

'Baudet moet en zal racist zijn, bruin zijn, stinken'

Bekijken

Baudet stelt werkende vrouwen, euthanasie en abortus ter discussie

Thierry Baudet stelt in een essay de positie van vrouwen die werken en (financieel) onafhankelijk zijn ter discussie. Ook zet de Forum voor Democratie-leider vraagtekens bij liberale verworvenheden als abortus en euthanasie.

Bekijken

Paul Cliteur: 'Ten aanzien van klimaat is er veel onterechte paniek'

Hij wordt wel de mentor van Thierry Baudet genoemd. En in het afgelopen politieke jaar werd hij onverwacht de fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Eerste Kamer. In Dit is de Dag een terugblik met rechtsfilosoof Paul Cliteur.

Bekijken