NieuwLicht op

Christenen en Trump

Welke Democraat wordt de grootste kanshebber om Donald Trump uit te dagen in de race naar het Witte huis? Hoe fanatiek is de aanhang van Donald Trump? Het wordt de komende weken duidelijk in de aanloop naar de Amerikaanse Presidentsverkiezingen

Christenen en Trump

President Trump roept op tot gebed in tijden van Corona

God, Jesus, Trump!

Tijs van den Brink ging naar Amerika, om te onderzoeken waarom christenen op Trump stemmen. Kijk hierboven naar de eerste aflevering van de driedelige serie God, Jesus, Trump! En klik hier voor de andere twee afleveringen.

Lees ook:

De evangelicals zien in Trumps succes de hand van God

President Trump heeft in deze onzekere tijden één houvast: zijn evangelicale achterban. Die kan hem zijn herverkiezing bezorgen. Trump strijdt voor ons tegen nakend onheil, klinkt het in Mississippi.

Lees verder bij Trouw

God’s President

Wat is er aan de hand in de Amerikaanse Bible Belt? Tientallen miljoenen christenen zien in Donald Trump een reddende engel, gezonden door God. In de vijfdelige EO-podcastserie God’s President reist journalist Robin de Wever naar het broeierige Mississippi. Als Trump inderdaad een reddende engel is... wie of wat moet er dan gered worden?

Luister verder op NPO1

‘Het Witte Huis: het witgekalkte graf van de evangelische moraal’

Predikant en columnist Jean-Jacques Suurmond schreef eerder op Lazarus.nl over zijn beeld van president Trump en over de christelijke achterban die op hem stemde.

Lees verder op Lazarus.nl