NieuwLicht op

Corona

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor Nederland. Lees hier verdiepende artikelen, praat mee over de gevolgen en geef je mening over de gestelde maatregelen

Corona

Corona-actueel

Premier Rutte: "Het vraagt blijvend om zelfbeheersing. Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf..."

Lees hier onze artikelen over Corona & de zorg

Tijs van den Brink: "Misschien kunnen we wat leren van de coronacrisis. Bijvoorbeeld dat de wereld misschien te veel een dorp is geworden, in die zin dat we wel heel gemakkelijk de wereld over vliegen en doen alsof dat geen kwaad kan."

Onze artikelen over kerken tijdens de coronacrisis:

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Corona, werk & economie

Lees hier overige artikelen over de coronacrisis:

Lees hier onze columns over de coronacrisis

Wat zegt onze Facebookcommunity?

Marlies Mennes

Mensen zijn verantwoordelijk voor dit soort virussen die van dieren vandaan komen. Zij roepen het zelf over zich af door de massale manier van dieren in gevangenschap houden, het mishandelen en uitbuiten en gruwelijke vermoorden in slachtfabrieken. Het zou een straf van God kunnen zijn. Of noem het Karma. Het zou een wake up call kunnen zijn voor de mensen die het willen horen!
Reageer op Marlies

Ton Bijersbergen van Henegouwen Van den Berg

Het coronavirus toont aan dat de wereld juist heel maakbaar is (als het virus door mensen gefabriceerd is) of dat de wereld juist niet maakbaar is. Het virus is een reset voor veel zaken: de economie blijkt gebakken lucht en niet waardevast. Een virus is voldoende om de zaak te laten klappen; Overheden rennen achter wetenschappers aan die steeds zeggen ‘we denken dat.....’ Overheden die halve maatregelen nemen, maar geen simpel preventief gebruik van vitamine C aanbevelen; Wetenschappers die hard nadenken over een vaccin zonder de vitamine C-optie te gebruiken. Het vertrouwen en geloof in wetenschappers en politiek ondergaan een harde reset. Nederlanders zijn minder hygiënisch dan we willen en denken. De tips voor persoonlijke hygiëne zijn verbazingwekkend. Iedereen zou dit toch allang moeten toepassen? Ook het idee van een hygiënisch en proper volkje wordt gereset. Het werd tijd dat deze reset er kwam. Helaas kan het kennelijk niet op een milde manier.
Reageer op Ton

Thirza de Jong

Waar ik woon (verzorgingshuis) mag er vanaf maandag niet eens meer bezoek langs komen. En ja ik hoor ook tot de risicogroep, maar mag ik misschien nog wel zelf weten wie ik in mijn huis ontvang?
Reageer op Thirza

Lees ook:

Niet corona heerst maar God regeert

De uitbraak van het coronavirus komt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie steeds dichter in de buurt van een pandemie, een epidemie die zich over grote delen van de wereld verspreidt. De rigoureuze maatregelen in Italië laten al zien wat de gevolgen zijn voor landen die de ziekte niet meer kunnen beheersen.

Bekijken

Het RIVM heeft de plaats van God ingenomen

In vroeger tijden wendde de mens in tijden van ziekte zich tot God en kerk. Kan het geloof ook nu - in corona-tijden - een uitweg bieden, vraagt het theologisch elftal zich af.

Bekijken

Wie zondag toch kerkdienst belegt, is niet strafbaar

Nederland kent vrijheid van godsdienst. Mag de overheid daarom wel kerken verbieden erediensten te beleggen om het coronavirus te bestrijden?

Bekijken