NieuwLicht op

Digibeten

In onze steeds verder gedigitaliseerde samenleving is het lastig meekomen voor mensen die niet digitaal onderlegd zijn. Wie is hiervoor verantwoordelijk? Overheid of burger?

Digibeten

Bekijk hier de tv-uitzending over digibeten:

Digibeet Hans Wiegel:
"Digitaliseringscursussen georganiseerd door de overheid? Nee, dat doe ik niet. Ik heb er geen zin in. Ik heb er gewoon geen zin in."

Lees onze artikelen over digibeten:

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Lees ook:

Help, ik ben een digibeet!

Steeds meer bedrijven en overheden doen bijna alles digitaal. Dat dupeert de naar schatting één miljoen mensen die niet (goed) met de computer om kunnen gaan. Wie probeert te helpen, is al snel in overtreding.

Lees verder bij NRC

Hulp aan digibeten schiet tekort, identiteitsfraude ligt op de loer

Hulpverlener Joost Wagenaar-Kaan krijgt veel privacygevoelige informatie onder ogen. Hij helpt ouderen met belangrijke computerzaken. "Ik zou zo identiteitsfraude kunnen plegen. Ik heb zelfs weleens je creditcardgegevens onder ogen gehad, dan had ik dus je bankrekening leeg kunnen plukken", zegt de 26-jarige Wagenaar-Kaan tegen de 91-jarige Suzette de Hoog-Vogel.

Lees verder bij NOS

Kabinet pakt uit om digibeet achter computer te krijgen

Het kabinet schiet Nederlanders te hulp die moeite hebben met smartphones en tablets. Zo komen er meer computercursussen en wordt de ouderenzorg ingeschakeld om digibeten aan het internetten te krijgen.

Lees verder bij het AD