NieuwLicht op

Jeugdzorg

De jeugdzorg kent grote problemen: lange wachtlijsten, personeelstekort en te veel verschillende hulpverleners. Welke impact heeft dit op kwetsbare kinderen? En is het beter om de ouders te helpen in plaats van kinderen uit huis te plaatsen?

Jeugdzorg

Bekijk hier onze uitzending over jeugdzorg

Natasja Froger, ambassadeur voor Stichting Het Vergeten Kind:
"Ik weet dat dit soort veranderingen niet van vandaag op morgen gaan, maar van mij zou het wel iets sneller mogen"

Lees ook

Zo groot zijn de problemen in de jeugdzorg

Wachtlijst op wachtlijst, de ene hulpverlener na de andere, gesteggel met gemeentes over financiering. Twee vandaag verschenen rapporten over de jeugdbescherming bieden een treurig beeld van de hulp aan de meest kwetsbare kinderen in de samenleving.

Lees verder bij NOS

Peter's Podcast over jeugdzorg

CDA-Kamerlid en woordvoerder jeugdzorg René Peters is een nieuw project gestart. Hij maak dertig afleveringen van dertig minuten waarin hij met dertig wijze mensen in gesprek gaat over allerlei aspecten rondom jeugd, opvoeding en jeugdzorg.

Luister de podcast van het CDA

FNV kondigt acties aan tegen sluiting jeugdinstelling

Vakbond FNV Zorg & Welzijn gaat op vrijdag 24 januari actievoeren bij de Hoenderloo Groep, een dochterinstelling van jeugdzorginstelling Pluryn. Volgens de FNV staat de directie van Pluryn niet open voor alternatieven om de sluiting van de Hoenderloo Groep te voorkomen.

Lees verder bij Trouw