NieuwLicht op

Veiligheid in Nederland

Geweld tegen agenten, de te hoge werkdruk bij de politie en burgers die zich daardoor ongezien en onveilig voelen. Wat is er aan de hand? En wat kunnen we als maatschappij doen om ons veiliger te voelen?

Veiligheid in Nederland

Bekijk hier de tv-uitzending over geweld tegen de politie

Bekijk hier de tv-uitzending: over de voor- en nadelen van de burgerwacht

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Lees hier over veiligheid in Nederland

Filosoof en jurist Marc Schuilenburg: "Politici beloven een volmaakte samenleving waarin onveiligheid is uitgebannen, terwijl we weten dat dat niet kan."

Lees verder:

Hoe het burgerteam van de NS doorgaat alsof er niets is gebeurd

Het burgerteam Veiligheid en Service van de NS holt door het station van Haarlem. Frank, hiervoor twaalf jaar uitsmijter op het Leidseplein. Joyce, opgeleid in maatschappelijk werk. Axel, uit de beveiligingsbranche. En Iwan, komt van de Landelijke Bijzondere Bijstandseenheid van Justitie.

Lees verder bij De Volkskrant

Geweld tegen politie stijgt: 29 gevallen per dag

Het aantal gevallen van fysiek en verbaal geweld tegen de politie in Nederland is in 2018 met 11 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Uit cijfers van de politie blijkt dat er bijna 29 gevallen van geweld per dag zijn. In het uitgaansleven nam het aantal met 40 procent toe.

Lees verder bij RTL

Politie meldt duizenden gevallen van geweld en agressie tegen agenten

De politie heeft in de eerste helft van dit jaar 5113 gevallen van agressie en geweld tegen politieagenten geregistreerd. Dat blijkt uit een voorlopig overzicht dat overeenstemt met het beeld van de afgelopen jaren.

Lees verder bij NOS

Politie pakt deelnemer trouwstoet die agent knock-out sloeg

Een 25-jarige Rotterdammer is aangehouden voor het buiten westen slaan van een agent die eind augustus in Rotterdam een trouwstoet controleerde. De verdachte werd woensdagochtend in Lopik gearresteerd. Hij probeerde zich nog te verstoppen onder een bed, maar agenten hadden dat al snel door, meldt de politie.

Lees verder bij Hart van Nederland