NieuwLicht op

Verkiezingen USA

Welke Democraat wordt de grootste kanshebber om Donald Trump uit te dagen in de race naar het Witte huis? Hoe fanatiek is de aanhang van Donald Trump? Het wordt de komende weken duidelijk in de aanloop naar de Amerikaanse Presidentsverkiezingen

Verkiezingen USA

Lees ook:

Nieuw programma met Tijs van den Brink: God, Jesus, Trump!

Amerikaanse christenen hielpen drie jaar geleden Donald Trump aan de macht, en als de voortekenen niet bedriegen, stemmen ze in november opnieuw op hem. EO-presentator Tijs van den Brink reisde af naar Amerika en zocht antwoord op de vraag: waarom stemmen christenen op een man wiens levensstijl haaks lijkt te staan op het goede christelijke leven?

Lees verder bij Visie

Trump is de grote winnaar van de eerste Democratische voorverkiezingen

De eerste voorverkiezingen om de race naar het Witte Huis zijn voor de Democraten een gênante vertoning geworden. In Iowa zouden partijleden voor het eerst aangeven welke kandidaat volgens hen de beste kansen heeft om Trump te verslaan, maar bijna een dag later was er nog steeds geen definitieve winnaar bekend.

Lees verder op Volkskrant

God’s President

Wat is er aan de hand in de Amerikaanse Bible Belt? Tientallen miljoenen christenen zien in Donald Trump een reddende engel, gezonden door God. In de vijfdelige EO-podcastserie God’s President reist journalist Robin de Wever naar het broeierige Mississippi. Als Trump inderdaad een reddende engel is... wie of wat moet er dan gered worden?

Luister verder op NPO1