NieuwLicht op

Gaswinning in Groningen

Wat is de geestelijke impact van de aardbevingen in Groningen op de Groningers? En in hoeverre staat de last van de aardbeving in verhouding met de lust van de gaswinning?

Gaswinning in Groningen

TV-uitzending NieuwLicht: wegen de lusten van de gaswinning op tegen de lasten?

Groningse ouderen wonen in bouwkeet door aardbevingen

Wat zegt onze Facebookcommunity?

Wim Keizer

"Wanneer dit drama zich in de Randstad had afgespeeld was het een Nationale Ramp geweest en 25 jaar geleden al opgelost....maar ja Groningen is geen Randstad maar een uitbuitingsgewest aan de rafelrandjes van ons land en 'die boeren daar' neem je met hun boertig accent toch niet serieus?. Dit is niet alleen mijn mening, maar een algemeen gevoelen midden in het aardbevingsgebied waar ik mijn hele leven al 68 jaar woon."
Reageer op Wim

Elodie Johan

"De Nederlandse overheid geeft geen ene m**r om haar inwoners.. Ze weten al jaren dat door de gaswinning mensen hun woningen kwijtraken, al jaren! Dat intereseert ze echt helemaal niets, ze verzinnen wel iets om de bevolkingsmond te snoeren. "
Reageer op Elodie

Ger Snijder

"Als wij als Groningers blijven roepen dat er niets aan te doen is, dan ontstaat er een situatie waarin we gaan geloven dat er niets aan te doen is. MAAR ER IS WEL WAT AAN TE DOEN. De vraag is alleen WILLEN we er wat aan doen?"
Reageer op Ger

Waarom zijn er aardbevingen in Groningen?

Door jarenlange aardgaswinning verzakt de bodem, met alle gevolgen van dien. En dat is niet de enige reden waarom de gaswinning voor Groningers uitdraaide op een desillusie.

Lees verder

Waarom Groningen nog steeds met aardbevingen kampt

Ruim een jaar geleden werd nog aangekondigd dat de gaswinning fors verminderd zou worden en voor 2030 zal worden stilgelegd. Waarom blijft de grond dan nog steeds beven?

Bekijken