Is raamprostitutie moderne slavernij?

Is werken achter een raam een normaal beroep of een broeinest van uitbuiting en mensenhandel? De Wallen en andere prostitutiegebieden liggen steeds meer onder vuur en steeds meer ramen worden gesloten. Tijs van den Brink ging voor het eerst in zijn leven naar een bordeel, naar het 'gemeentebordeel' van Justine le Clercq. Het eerste bordeel wereldwijd dat gerund wordt door de sekswerkers zelf. Meer gereguleerd dan dit wordt het niet. Le Clercq is bang dat met het verdwijnen van de ramen steeds meer prostituees in de illegaliteit terechtkomen. Ze benadrukt dat het werken achter het raam een vrije keuze is van vrouwen zelf. Justine le Clerq is ook te gast in de NieuwLicht-studio, waar Tijs verder onder meer met journalist en schrijver Renate van der Zee praat. Zij ziet het liefst alle raamprostitutie verdwijnen. Volgens haar zitten veel vrouwen daar onder dwang. Ex-prostituee Denise Gorzeman vertelt over haar eigen ervaring als raamprostituee en probeert samen met Frits Rouvoet vrouwen uit de prostitutie te halen.