Vast in de Schulden

Risicovolle schulden. In Nederland zijn er 1,5 miljoen huishoudens die daarmee kampen. Dat blijkt uit cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau. Bij de helft daarvan gaat het om mensen die totaal vastlopen. Als je een schuld hebt, kunnen overheid, schuldeisers en incassobureaus ervoor zorgen dat je nog dieper in de schulden beland. Wat gaat er mis met ons systeem? Met die vraag gaat Tijs van den Brink op pad. Hij spreekt met Ariƫnne Zijp en Jan Dorchain, die beiden met grote schulden kampen. Ook gaat hij naar de Voedselbank in Groningen waar men pleit voor een andere aanpak van het schuldensysteem in Nederland. Hij kijkt mee hoe mensen met schulden geholpen worden door een coach. Tijs interviewt ook Nadja Jungmann, zij is lector schulden en incasso aan de Hogeschool van Utrecht.

Meer lezen over dit onderwerp?