Uitzending 7 april: migrantenkerken in nood door corona

De coronacrisis slaat onder migranten extra hard toe. De migrantenkerken dreigen uit hun zaalruimtes te worden gezet, omdat ze de huur niet langer kunnen opbrengen. Ze missen elke week de giften uit de collectezak, vaak hun grootste bron van inkomsten. Het kerk-zijn van migranten is ook heel fysiek: er wordt gehugd, gedanst, samen gebeden en dat wordt zeer gemist. Daarnaast worden hun kerkgangers, de migranten zelf, extra getroffen door de crisis. Velen van hen zijn de flexwerkers aan de onderkant van de samenleving en zij zaten vorige maand als eerste zonder inkomsten thuis. Hun kinderen - soms met taalachterstand, soms met weinig onlinemiddelen - hebben grote moeite om thuisonderwijs bij te benen. De normale hulp en structuren binnen hun migrantenkerk waar zij op terugvallen zijn weggevallen. Hans van der Steeg bezoekt migrantenkerken waar de nood hoger en hoger wordt.