NieuwLicht op

Jong & Burn-out

Nederlandse jongeren zijn nog nooit zo gelukkig geweest. Toch kampen veel Nederlandse jongeren met een burn-out. Hoe kan dat?

Jong & Burn-out

TV-uitzending NieuwLicht: 'Waarom zoveel jongeren met burn-out?'

Wat vindt onze Facebook-community?

Mineke Daniels

Ik denk dat je ook gewoon vaker nee moet zeggen en minder tijd besteden aan je iPhone en iPad ... neem tijd om te relaxen ..
Reageer op Mineke

Satchia Lachman-Meye

Het kan natuurlijk ook de druk van de maatschappij zijn waar alles (zgn mag maar in principe) moet!! Ze komen niet voldoende aan hun rust. (Jongeren hebben tenminste 9 uur slaap per dag nodig) daar komen velen niet aan toe en dat breekt ze op, het gevolg “burn out
Reageer op Satchia

Renalda Dijkhuizen

Het is niet alleen een kwestie van sociale media druk, studiedruk, werkdruk, etc. Jongeren mogen leren hun grenzen beter aan te geven en leren 'nee' zeggen. En wij, degenen die de jongeren moeten steunen, moeten leren om 'nee' te accepteren! Alleen op die manier kun je druk verlichten en voorkom je een burnout.
Reageer op Renalda

Waarom een burn-out geen individueel probleem is

Heb je een burn-out aan jezelf te danken? Volgens de Britse schrijver George Monbiot niet. In Brainwash Talks van Human legt hij uit waarom een burn-out geen individueel probleem maar een collectief probleem is.

Lees in andere media over dit thema:

Opgebrand? Dat ligt dus niet alleen aan jou

Neem rust, ga op een cursus timemanagement of op yoga, krijgen mensen met een burn-out vaak te horen. Maar is dat wel de beste oplossing?

Lees verder bij NRC.nl

Studenten massaal opgebrand? Dat valt reuze mee

Plak studenten niet zo makkelijk het label burn-out of depressie op, zegt Jeanette van Rees van het Nederlands Instituut van Psychologen. Onzekerheid hoort bij hun leeftijd, het is geen psychisch probleem.

Lees verder bij Trouw

Jong en succesvol zijn: waarom zou je dat niet proberen?