NieuwLicht op

Legalisering xtc

Legalisering van XTC is volgens de een nodig om drugscriminaliteit te stoppen. Volgens de ander vergroot het juist drugsproblematiek. Discussieer mee!

Legalisering xtc

Bekijk de TV uitzending over legalisering XTC:

Lees ook:

Kanttekening bij legaliseren XTC

Is xtc gezonder dan alcohol? Waarom is xtc verboden terwijl alcohol en tabak toch veel schadelijker zijn en niet verboden? En criminaliteit en milieuvervuiling zijn toch ook veel beter in de hand te houden als je het legaliseert? Het zijn vragen die al langer worden gesteld, ook de afgelopen weken weer. Het aantal voorstanders en pleitbezorgers voor legalisering lijkt bovendien toe te nemen. Terecht, of zijn er kanttekeningen te plaatsen?

Lees verder bij Trimbos

Video: Arjen Lubach pleit voor het legaliseren van XTC

XTC is populair in heel Nederland. In 1988 werd XTC officieel een harddrug en dus verboden. Maar is XTC wel zo schadelijk? Natuurlijk zijn er gevaren, maar juist als iets gevaarlijk is, kun je er beter rationeel mee omgaan. Arjen vindt dat we XTC legaal moeten maken.

Kijk hier de video van Zondag met Lubach

Gemiddeld een keer per week wordt er drugsafval gedumpt in het riool van Eindhoven

Om er onzichtbaar van af te komen, lozen criminelen drugsafval deels via het riool. In de regio Eindhoven is daar nu onderzoek naar gedaan. Het gebeurt er gemiddeld één keer per week.

Lees verder bij Trouw