NieuwLicht op

Levenseinde - NieuwLicht

Euthanasie bij dementie of zelfgekozen levenseinde bij voltooid leven; onderwerpen waarover de meningen verdeeld zijn. In hoeverre mogen artsen of wij zelf beslissen over onze dood?

Levenseinde

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Lees ook:

D66 komt met wetsvoorstel voltooid leven, wacht niet op het kabinet

D66 presenteert begin volgend jaar een wetsvoorstel dat euthanasie mogelijk maakt voor mensen op hoge leeftijd die levensmoe zijn. Zo'n voorstel voor 'een voltooid leven' ligt gevoelig in de coalitie, omdat CDA en ChristenUnie er principieel tegen zijn.

Lees verder bij de NOS

SGP wil hulp uit het buitenland in strijd tegen euthanasie

De SGP zoekt steun in het buitenland om het liberale Nederlandse euthanasiebeleid te keren. De partij hoopt met een korte documentaire en opinieartikelen in de buitenlandse pers internationaal weerwerk tegen de Nederlandse omgang met euthanasie op gang te brengen, kondigt voorman Kees van der Staaij aan.

Lees verder bij Trouw

Podcast euthanasie

87 procent van de volwassenen vindt dat euthanasie in bepaalde gevallen mogelijk moet zijn. 8 procent is in alle gevallen tegen en een kleine groep kan of wil er niets over zeggen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. Wat zijn de regels en protocollen? Wat is het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie? Wat is voltooid leven?

Luister verder bij BNR