NieuwLicht op

Relaties en trouw

Is het in de huidige samenleving nog mogelijk om duurzame relaties aan te gaan? Of is dat in een tijd van swipen, laagdrempelig scheiden en financiële onafhankelijkheid van vrouwen niet meer nodig en wenselijk?

Relaties en trouw

Bekijk hier de tv-uitzending over eeuwige trouw:

Lees onze artikelen over relaties en trouw:

Schrijfster Susan Smit: "Trouwen is een werkelijke, duurzame verbintenis met iemand aangaan, ten overstaan van je beste vrienden, voor de wet en soms het geloof."

Lees ook:

Tips van hoogleraar duurzame relaties: Zo slaagt je relatie wél

Zo’n 40 procent van alle huwelijken eindigt in een scheiding. Het kan ook anders. Hoogleraar duurzame relaties Esther Kluwer (49) werkt een jaar op haar post. Aan haar de vraag: hoe houd je je relatie leuk?

Lees verder bij het AD

De invloed van online daten

Wat voor een invloed heeft online daten op ons? Elisabeth Timmermans onderzocht de gevolgen van apps als Tinder. „Het is veel vrijblijvender dan bij vroegere generaties.”

Lees verder bij NRC

Het geheim van verlangen in een langetermijnrelatie

In langetermijnrelaties verwachten we vaak dat onze geliefde onze beste vriend en erotische partner is. Maar, zoals Esther Perel uitlegt, goede en toegewijde seks put uit twee tegenstrijdige behoeften: onze behoeft aan veiligheid en onze behoefte aan verrassing. Hoe houden we verlangen in leven? Gevat en vlot leidt Perel ons door het mysterie van erotische intelligentie

Kijk hier de TED-talk van Esther Perel