NieuwLicht op

Thuiszorg onder druk

In steeds meer gemeenten wordt gekort op de huishoudhulp en kwetsbare mensen komen in de knel. Waarom laten we dit gebeuren?

Thuiszorg onder druk

TV-uitzending NieuwLicht: wie kijkt er om naar de meest kwetsbare mensen in de samenleving?

Tijd is geld...

Studio 040 bracht de situatie in Eindhoven in beeld:

Lees ook:

Volkskrant: Deze hulpbehoevenden trekken ten strijde: ‘Mijn hulphond kan niet poetsen’

De gemeente Eindhoven krijgt de kriebels van de jurist Kevin Wevers (28). Hij voert waar hij kan rechtszaken tegen de bezuinigingen op de huishoude...

Bekijken

Zorgwijzer: Eigen bijdrage Wmo in 2019 voor iedereen gelijk - Zorgwijzer

De eigen bijdrage die mensen moeten betalen voor gebruik van voorzieningen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is straks voor iedereen gelijk. Het bedrag gaat per 1 januari 2019 naar 17,50 euro per vier weken, ongeacht het inkomen of de draagkracht. De maatregel komt voort uit het regeerakkoord van het huidige kabinet. De Wmo wordt …

Bekijken

Deel huishoudelijke hulp kwijt: 'Wie doet nu mijn boodschappen?'

De decentralisatie van ouderenzorg en jeugdhulp - de zogeheten WMO - van het Rijk naar de gemeenten is een verbetering, vinden de gemeenten in onze regio. Maar de ontvangers van die zorg zijn niet allemaal positief. Mensen in Den Haag die huishoudelijk hulp krijgen via de WMO beklagen zich over de beperking van die hulp.

Bekijken

Bredase wethouder knokt in Den Haag voor betere Wmo-zorg

De Bredase wethouder Miriam Haagh (45, PvdA) voert namens de VNG en de 40 grote gemeenten (G40) de onderhandelingen in Den Haag over ‘zorg, jeugd en onderwijs’.

Lees verder bij het AD