NieuwLicht op

Vast aan de smartphone

Sinds de komst van de smartphone zijn we altijd online. Wat voor invloed heeft dat op ons leven? En wat doet de smartphone met ons concentratievermogen?

Vast aan de smartphone

Studente Gerriët over haar smartphone

''Het liep eigenlijk wel een beetje uit de hand. Op een gegeven moment dacht ik: ik moet er echt een stop op zetten. Ik ben het nu veel minder gaan gebruiken.'

Wat zegt onze Facebookcommunity?

Willianne van Beek

Ben best verslaafd al zeg ik het zelf. In de koffiepauzes op het werk zit iedereen ook met zijn neus er in. Mijn mobiel en ik hebben een diepgaande vriendschap.
Reageer op Willianne

Jan-Willem Herweijer

Natuurlijk kun je zonder, maar werkt dat in deze maatschappij nog? Wat rest, is om duidelijke afspraken te maken met jezelf en met je omgeving.
Reageer op Jan-Willem

Yuri Stevens van Swaay

Een makkelijke manier tot heel veel betrouwbare, bewezen en controleerbare informatie.
Reageer op Yuri
Journalist Wouter van Noort legt in RTL Late Night uit dat jouw smartphone ontworpen is om verslavend te zijn

Leestip: 'Tijd om digitaal te ont-spullen: Maak je smartphone eens leeg'

'Geef je smartphone de Marie Kondo-behandeling, is het advies in het boek Digitaal minimalisme. Maak hem schoon, gooi apps weg. NRC-journalist Wouter van Noort vraagt zich af in dit artikel: is dit wel de oplossing?

Lees verder bij NRC.nl

Leestip: 'Intenser, rijker en gelukkiger leven? Zet je smartphone eens uit'

Leef zeven dagen zonder smartphone, vroeg techniekfilosoof Hans Schnitzler aan studenten. Hij schrok van hun ervaringen, en schreef 'Kleine filosofie van digitale onthouding', dat vandaag verschijnt.

Lees verder bij Trouw